OTVOREN TREĆI "CVIJET ZADRA"

Treća Vrtna izložba cvijeća "Cvijet Zadra" otvorena je 20. travnja na Poljani pape Ivana Pavla II. (Forum). 
Sve prisutne pozdravio je direktor tvrtke Nasadi d.o.o. Lenko Ugrinić te istaknuo da  izložba osim hortikulturnog značaja ima i turistički karakter.
"Nadamo se da smo ovom manifestacijom doprinijeli promidžbi grada Zadra kao najbolje europske destinacije" – rekao je direktor Ugrinić.
Nakon direktora, sveprisutne pozdravio je gradonačelnik Božidar Kalmeta te proglasio izložbu otvorenom.  

Izložba je i ove godine natjecateljskog karaktera, a stručni žiri u sastavu gospođe Dobrile Kraljić, Olje Radulić i gospodina Branka Kulonje najuspješnijim gredicama dodijelili su diplome i plakete s logom izložbe koje je izradio Muzej antičkog stakla.

Prva nagrada za kreativni izraz u oblikovanju prostora pripala je Zagrebačkom holdingu - podružnici Zrinjevac. Druga nagrada za kreativni izraz u oblikovanju prostora pripala je Nasadima, a treća nagrada za kreativni izraz u oblikovanju prostora pripala je tvrtci Calegra Hortikultura iz Zagreba. 
Nagrada za najromantičniju gredicu išla je splitskim Parkovima i nasadima, nagrada za orginalan spoj cvijeća i mora pripala je osječkom Unikomu, dok je Turistička zajednica Grada Zadra nagradila varaždinske Parkove. Bošana iz Biograda osvojila je nagradu za suvremeno oblikovanje prostora, nagrada za cvjetni sklad boja išla je šibenskom Zelenilu, dok je nagrada za najoriginalniju ideju pripala je Komunalacu iz Slavonskog Broda. 
Posebnu nagradu za kreativnost cvjetne instalacije osvojila je Anita Valčić iz tvrtke Nasadi. 

Na linku je prikazan kratki video otvorenja svečanog otvorenja.