NOVOSTI

I ptice su naši prijatelji

svi 10, 2022 | Novosti - Objave

Tvrtka Nasadi d.o.o., u suradnji sa Natura Jadera – Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, ove godine odlučila je povodom Svjetskog dana ptica selica obilježiti dan ptičica u Perivoju Vladimira Nazora.

Ovom inicijativom želimo naše najmlađe upoznati sa pticama koje nas svakodnevno okružuju i uveseljavaju svojom pjevom, a koje su svoje stanište pronašle upravo u najvećem gradskom perivoju-zelenom srcu grada. Stabla nisu samo zeleni proizvođači kisika nego i nastambe za brojne životinjske stanovnike u parku.

Ovaj projekt pod nazivom “I ptice su naši prijatelji” je edukativnog karaktera u kojem sudjeluju mališani iz Dječjeg vrtića Radost – Područni objekti Jadran i Galeb te Dječjeg vrtića Sunce – Područni objekt Duga.

Tvrtka Nasadi d.o.o. je dječjim vrtićima dostavila 10 kućica za ptice, a mališani imaju zadatak obojati ih. Naši vrijedni slikari će kućice zajedno sa tetama i djelatnicima tvrtke postaviti na stabla u Perivoju Vladimira Nazora. Dolaskom toplijih dana ptičice su itekako ugrožene, a postavljanjem kućica našim pernatim sugrađanima ćemo zasigurno olakšati život.

U Perivoju obitava nekoliko vrsta ptica, a one najmanje ali i najglasnije su sjenice, zebe i crvendaći koje će zasigurno pronaći svoj dom i zaklon u kućicama i nastaviti nas uveseljavati svojim pjevom. Kratko o Perivoju Vladimira Nazora djeci će ispričati naša rukovoditeljica hortikultue mr.sc. Mirna Petricioli dipl.ing.agr., a o vrstama ptičica kojima su kućice namijenjene, djeci će predstaviti stručna voditeljica mr.sc. Morana Bačić iz Natura Jadere.

Uz oslikavanje kućica, mališani će nacrtati ptice, a njihove radove ćemo postaviti u Perivoj kako bi ih potaknuli na važnost ptica u našem gradu.

Postavljanje kućica će se održati u srijedu 11. svibnja s početkom u 10 sati.