NOVOSTI

Četvrti razredi O.Š. Smiljevac u posjetu rasadniku Cerodol

svi 17, 2013 | Novosti - Objave

Svoje nastavne aktivnosti učenici četvrtih razreda Osnovne škole Smiljevac, zajedno sa svojim učiteljicama, upotpunili su između ostalog i odslušanim predavanjima o proizvodnji bilja iz rasadnika Cerodol tvrtke Nasadi.

Naši djelatnici podijelili su s njima korisne informacije o biljnim vrstama karakterističnim za mediteransko podneblje, o karakteristikama sezonskog cvijeća i trajnica, načinu početka i završetka proizvodnog procesa bilja te održavanju i sadnji bilja. Isto tako pojašnjene su funkcionalnosti napredne tehnologije koja se koristi u proizvodnji rasadnika Cerodol i to način na koji radi grijanje plastenika, podizanje i spuštanje bočnih stranica te krova plastenika, prskanje u svrhu zalijevanja te ostale zanimljive pojedinosti.
Predavanja su se podijelila u nekoliko grupa na način da je prva grupa marljivih posjetitelja bila u utorak 14. svibnja, a danas nas je posjetila i druga grupa.

U odmoru od predavanja djeca su uživala na dječjem igralištu postavljenom upravo za najmlađe posjetitelje.

Za obje grupe pripremili smo iznenađenja, te su iz našeg rasadnika ponijeli sa sobom vesele kombinacije narančastih i žutih tagetesa, lijepih ageratuma te crvenih salvia. S veseljem smo i ovu godinu donirali navedene primjerke cvijeća koje će krasiti njihov školski vrt, što je postao već tradicionalan oblik suradnje između Osnovne škole Smiljevac i Nasada, budući već zadnjih nekoliko godina njihov školski vrt uljepšava donirano cvijeće iz našeg rasadnika.

Svaka nova posjeta bilo školskih ili drugih uzrasta nama predstavlja zadovoljstvo budući na taj način ostvarujemo svoje postavljene ciljeve glede pozitivnog utjecaja najmlađih uzrasta o očuvanju i budućnosti biljnog svijeta.