NOVOSTI

“Cvijet Zadra” i ove godine na zadarskoj rivi

sij 24, 2016 | Novosti - Objave

Pripreme izložbe su u punom jeku, a pozivi izlagačima već su poslani. Idući tjedan biti će objavljene i prijavnice kada će izlagači moći službeno potvrditi svoj dolazak na izložbu.

Ovogodišnja izložba također će predstaviti komunalna poduzeća Hrvatske kao i privatne hortikulturne tvrtke, koje će svojim cvjetnim kreacijama uljepšati gredice duž zadarske rive. Gredice su prepuštene volji i mašti izlagača, a njihove instalacije ostaju na rivi tijekom cijele sezone, pa oni koji su slučajno propustili izložbu imaju priliku razgledati cvjetnu raznolikost gredica. Novitet izložbe je natjecateljski karakter gdje će stručni žiri ocjenjivati cvjetne instalacije u nekoliko kategorija i dodijeliti nagrade i diplome najkreativnijima. Osim izložbenog, biti će osiguran i prodajni dio gdje će tvrtke i manji proizvođači cvijeća predstaviti građanima razno sezonsko cvijeće.

Četverodnevni program izložbe biti će obogaćen stručnim predavanjima, organiziranim stručnim vodstvima kroz gradske perivoje koja su lani izazvala veliki interes građana, zatim nekoliko dječjih radionica i predstava. Iz tvrtke Nasadi d.o.o. poručuju da se pripremaju i još neka iznenađenja, ali to će se otkriti tek u travnju. Budući da Nasadi ne kriju zadovoljstvo održanom prvom izložbom cvijeća, nadaju se da će ova privući još veći broj izlagača i proizvođača, a sama izložba da će postati tradicionalna i dobar uvod u zadarsku turističku sezonu. Izložbu su podržali i Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Turistička zajednica Zadarske županije.