NOVOSTI

KONFERENCIJA O GROBLJIMA od 19. do 20. 11.

stu 16, 2018 | Novosti - Objave

Treća konferencija Adriatic Cemetery Days o održavanju grobalja i o pogrebničkim uslugama održat će se od 19. do 20. studenog 2018. u Zadru u hotelu Kolovare u organizaciji časopisa Komunal i tvrtke Nasadi d.o.o. kao domaćina.

Specijalizirana konferencija kroz dva će dana okupiti predstavnike nadležnih institucija, komunalnih tvrtki, pružatelje pogrebnih usluga, jedinice lokalne samouprave, dobavljače opreme, akademske stručnjake i sve ostale uključene u očuvanje kulturne baštine i promociju ove djelatnosti iz Hrvatske i zemalja JIE.

Očekuje se i važan doprinos Hrvatske gospodarske komore kroz Grupaciju održavanja groblja i Udruženje pogrebničke djelatnosti. Na konferenciji će se među ostalim govoriti o tome kako digitalnim tehnologijama poboljšati upravljanje grobljima i provoditi promotivne aktivnosti. Sve se više groblja uključuje u Asocijaciju znamenitih grobalja čije se vodstvo također očekuje na ovom stručnom skupu. Sve više mjesta uvodi turističko-promotivne aktivnosti na grobljima i na taj način široj javnosti žele približiti svoju povijest na poseban način.

Kroz panel rasprave, kratke formate i studijske posjete na terenu, sudionicima se pruža izvrsna prilika za dijalog, upoznavanje sa specifičnostima na terenu i artikuliranje preporuka.