NOVOSTI

KONFERENCIJA O GROBLJIMA: Treći Adriatic Cemetery Days

lis 2, 2018 | Novosti - Objave

Treća konferencija o održavanju grobalja i pogrebničkim uslugama održat će se 19.-20.studenog 2018. u hotelu Kolovare. 

Niz zakonodavnih prijepora vezanih uz djelatnosti održavanja groblja i pogrebničkih usluga uspješno je riješen nedavnim donošenjem Zakona o komunalnom gospodarstvu i sektor s nestrpljenjem očekuje ovogodišnji stručni skup, koji će se održati uz zapaženu potporu tvrtke Nasadi d.o.o. 

Specijalizirana konferencija kroz dva će dana okupiti predstavnike nadležnih institucija, komunalnih tvrtki, pružatelje pogrebnih usluga, jedinice lokalne samouprave, dobavljače opreme, akademske stručnjake i sve ostale uključene u očuvanje kulturne baštine i promociju ove djelatnosti iz Hrvatske i zemalja JIE.

Očekuje se i važan doprinos Hrvatske gospodarske komore kroz Grupaciju održavanja groblja i Udruženje pogrebničke djelatnosti. Na konferenciji će se, među ostalim, govoriti o tome kako digitalnim tehnologijama poboljšati upravljanje grobljima i provoditi promotivne aktivnosti. Sve se više groblja uključuje u Asocijaciju znamenitih grobalja čije se vodstvo također očekuje na ovom stručnom skupu. Sve više mjesta uvodi turističko-promotivne aktivnosti na grobljima i na taj način široj javnosti žele približiti svoju povijest na poseban način.

Kroz panel rasprave, kratke formate i studijske posjete na terenu, sudionicima se pruža izvrsna prilika za dijalog, upoznavanje sa specifičnostima na terenu i artikuliranje preporuka.

Za više informacija i prijave pogledajte ovdje.