NOVOSTI

Mjesec studeni obilježen novim uređenjem površina

sij 13, 2022 | Novosti - Objave

Djelatnici tvrtke Nasadi i kroz mjesec studeni su zasukali rukave i uredili brojne površine grada. Uz redovnu košnju i održavanje travnjaka, zasadile su se gredice sezonskim cvijećem, orezivale su se krošnje i uklanjale suhe grane, ali i zasadila nova stabla.

Proteklih dana se odvija intezivna sadnja sezonskog cvijeća na području Poluotoka pa je tako jedna od cvjetnih gredica u Perivoju Vladimira Nazora osvanula u novom jesenskom ruhu. Cvjetna rondela koja je uređena u obliku ruže vjetrova dobila je novu ukrasnu travu stipu i sezonske sadnice maćuhica. Maćuhice su u ovom periodu najčešće sadnice gredica jer cvatu kroz jesen, a njihov cvijet najčešće ostane do kasne zime. Gredica na ulazu u Perivoj, kao omiljena cvjetna pozadina mnogih prolaznika, obogaćena je sadnicama potočnica koje će svoju cvjetnu raskoš pokazati dolaskom toplijih dana. Perivoj je bogatiji i za nova stabla i to dva tulipanovca i dvije kelreuterije.

Ispred Udruge Tornado uređeni su okrugli pitari s novim sadnicama, a na površini kod Pozdrava suncu posađeni su jaglaci. U Ulici Franka Lisice je posađeno je stablo lipe, a u Ulici Ivana Zadranina tri masline i dva grma lagerstremije i jedna kelreuterija. U uvali Jazine uređena je šetnica kod istezališta, a Ulica II. Zasjedanja ZAVNOH-a dobila je novi drvored ukrasnih jabuka.