NOVOSTI

Najava 4. Vrtne izložbe cvijeća

tra 16, 2018 | Novosti - Objave

U prostorijama tvrtke Nasadi d.o.o. održana konferencija za novinare na kojoj je direktor tvrtke Lenko Ugrinić najavio 4. Vrtnu izložbu cvijeća “Cvijet Zadra” koja će se održati od 19. do 22. travnja 2018. na Obali kralja Petra Krešimira IV.

Otvorenje izložbe održat će se 19. travnja na Poljani pape Ivana Pavla II (Forumu) s početkom u 11:00 sati uz Gradsku limenu glazbi i kratku predstavu učenika Osnovne škole Bartula Kašića, također građanima će biti podijeljene i sadnice sezonskog cvijeća, a na rivi će biti priređen kulinarski meni pod vodstvom poznatog Renata Kraljeva.

Gredice duž rive prepuštene mašti i volji izlagača komunalnih i privatnih tvrtki i ove godine ocjenjuje stručno povjerenstvo u nekoliko kategorija, a dodjela nagrada, za čiju izradu je zadužen Muzej antičkog stakla, održat će se na samom otvorenju. 

Izložbu će pratiti zanimljiv edukativno-zabavni program za djecu, gdje se ističe radionica “Piši-riši” koja će se održati u petak 20. travnja u 10:00 sati, brojne cvjetne radionice, lutrije, dječje predstave…
Građane očekuju i predavanja iz područja hortikulture koja će se održati u četvrtak 19.04. i petak 20.04. u Kneževoj palači sa nizom zanimljivih tema, ali i trenutno aktualne teme poput zaštite palmi.

Osim najavljenih događanja na rivi će biti i prodajni dio, gdje će svim građanima biti dostupne raznovrsne sezonske sadnice privatnih proizvođača cvijeća i drugih proizvoda.

Direktor Ugrinić napominje kako izložba nije samo hortikulturno događanje nego i važna turistička manifestacija koja zadarsku rivu dodatno obogaćuje.
Ovogodišnja tema instalacije posvećena je biciklističkoj utrci “Tour of Croatia” kojoj je završna etapa upravo na rivi, pa će gat uljepšati bicikle ukrašene cvijećem položene na  trkaće travne staze.

Foto: 057info.hr