NOVOSTI

NAJAVA 5. VRTNE IZLOŽBE CVIJEĆA “CVIJET ZADRA”

tra 23, 2019 | Novosti - Objave

U prostorijama tvrtke Nasadi d.o.o. 23. travnja održana konferencija za novinare na kojoj je direktor Lenko Ugrinić najavio 5. Vrtnu izložbu cvijeća “Cvijet Zadra” koja će se održati od 26. do 28. travnja 2019. na Obali kralja Petra Krešimira IV.

Direktor Ugrinić ističe kako izložba cvijeća nije samo hortikulturno događanje već i predturistička manifestacija koja ostavlja cvjetni trag cijelu sezonu. Zahvaljujući tome riva postaje cvjetna bajka pa time peta izložba i nosi naziv “Cvjetna bajka na zadarskoj rivi”.

Pomoćnica direktora Zrinka Prusac najavila je izlagače iz komunalnih i privatnih tvrtki koje će uređivati 22 gredice duž rive koje su prepuštene mašti izlagača. Cvjetne instalacije izlagača i ove godine će stručno povjerenstvo ocijeniti u nekoliko kategorija, a dodjela nagrada održat će se na samom otvorenju 26. travnja u 11:00 sati.

Izložbu će pratiti raznolik program događanja, od stručnog obilaska Perivoja kraljice Jelene Madijevke, dječjih predstava i edukativnih radionica, izložbe fotografija u Kneževoj palači te bogat glazbeni program-od otvorenja gdje će nastupati Nela Šarić i Zoran Jelenković, te Duo Gitman i Jimmy Shakers na rivi.

Inženjerka hortikulture Dora Maštrović Pavičić osvrnula se na predavanja za sve građane koja će se održati u Kneževoj palači u petak i subotu. U petak 26. travnja predavanja će održati Frane Herenda sa zanimljivom temom o primjeni eteričnih ulja, a u subotu 27. travnja gostuju kolege inženjeri hortikulture sa temama o važnosti prirode i doprinosu krajobrazne arhitekture.

Osim cvjetnih instalacija u gredicama, na rivi će biti i prodajni dio, gdje će svim građanima biti dostupne raznovrsne sezonske sadnice proizvođača cvijeća kao i različitih prirodnih kozmetičkih proizvoda, sirupa, džemova, ali i ponuda manjih vrtnih alata te ukrasnih tegli.