NOVOSTI

Najavljena 3. Vrtna izložba cvijeća “Cvijet Zadra”

ožu 31, 2017 | Novosti - Objave

U prostorijama tvrtke Nasadi d.o.o. održana je konferencija za novinare na kojoj je direktor tvrtke Lenko Ugrinić najavio 3. Vrtnu izložbu cvijeća “Cvijet Zadra” / “Flower of Zadar” – Garden Flower Show koja će se održati od 20. do 23. travnja 2017. na Obali kralja Petra Krešimira IV.
Direktor Ugrinić je istaknuo kako izložba nije samo hortikulturno događanje već i predturistička manifestacija koja zadarsku rivu dodatno obogaćuje, a ostavlja cvjetni trag cijelu sezonu. 

Ovalne gredice duž rive biti će prepuštene mašti i volji izlagača iz komunalnih i privatnih tvrtki diljem Hrvatske koje će i ove godine stručno povjerenstvo ocijeniti u nekoliko kategorija, a dodjela nagrada, za čiju izradu je zadužen Muzej antičkog stakla, održat će se na samom otvorenju 20. travnja u 10:00 sati. 

Pomoćnica direktora Zrinka Prusac najavila je i ove godine cvjetno iznenađenje na gatu rive, ali i cvjetnu instalaciju tvrtke Nasadi koja će se nalaziti u gredici broj sedam.
Izložbu će pratiti bogat program događanja, od stručnih obilazaka gradskih Perivoja, dječjih predstava, te zabavnih i edukativnih dječjih radionica, gdje se istaknula radionica “Piši-riši” koja će se održati u petak 21. travnja i subotu 22. travnja s početkom u 10:00 sati u Perivoju Vladimira Nazora.

Inženjerka hortikulture Dora Maštrović Pavičić dodala je kako će ove godine biti i veći broj predavanja hortikulturnih stručnjaka iz cijele Hrvatske. Predavanja će se održati u četvrtak 20. travnja i petak 21. travnja u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice od 18:00 do 20:00 sati. Predavanja će obuhvatiti nove trendove, ali i trenutno aktualne teme poput zaštite palmi.

U suradnji sa Foto-kino-video klubom Zadar održat će se i izložba fotografija u povijesnoj niši Perivoja kraljice Jelene Madijevke na temu “Cvjetni mirisi Mediterana”.
Osim najavljenih događanja na rivi će biti i prodajni dio, gdje će svim građanima biti dostupne raznovrsne sezonske sadnice privatnih proizvođača cvijeća i drugih proizvoda.

“Cvijet Zadra“ je izložba koja je karakteristična po tome što cvjetne kreacije ostaju u gredicama cijelu turističku sezonu, a uspjehu manifestacije svjedoči i “Posebno priznanje” koje je dodijeljeno u akciji Nasmiješeno sunce za izniman doprinos u uspješnom odvijanju turističke sezone u 2016. godini.