NOVOSTI

Nasadi sa Cvjetnom simfonijom osvojili prvu nagradu na Floraartu

svi 29, 2013 | Novosti - Objave

Naša ovogodišnja instalacija pod nazivom Cvjetna simfonija osvojila je prvo mjesto u kategoriji kreativnog izraza u oblikovanju prostora na 48. Međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart. Zagrebački Bundek i stručni žiri osvojile su note 5. simfonije Ludwig van Beethovena izlazeći iz cvjetnog glasovira koji je ponosno stajao na vrhu Cvjetne simfonije.

Cvjetna instalacija nastala je uz pomoć neizostavne kreativnosti i mašte naših djelatnika te cvjetnih primjeraka poput Cupressocyparisa leylalandii, Gipsofila, Crysantemuma vulgare, Tagetesa patula „Nana“, Statica, te travnatog tepiha. Od svega navedenog sastavljen je glasovir i cijelo brdašce iz kojeg su izvirale note. Šljunčani puteljci kojima su odzvanjale note u raznim nijansama od sitnih granulatnih, kvarcnih zrnaca prožimali su se duž postavljene instalacije.

Može li se očekivati manje od sudjelovanja Nasada na Floraartu? Zasigurno ne, budući od 2007. godine pa do danas Nasadi osvajaju prve nagrade u raznim kategorijama navedenog sajma. Neiscrpan izvor tema i ideja pronalazimo u svakodnevnom radu krojeći i uljepšavajući zelene površine gradskih kutaka, a svaki novi izazov, poput ovogodišnjeg Floraarta za nas je samo motiv ka budućim uspjesima i kreacijama prepoznatim u očima stručnog žirija.