NOVOSTI

Nasadi sudjelovali u projektu “Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike”

tra 27, 2021 | Novosti - Objave

U sklopu projekta “Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike” četrdesetak nastavnika strukovnih škola iz iz Čakovca, Koprivnice, Ludbrega, Pitomače, Rijeke, Siska, Varaždina, Vinice, Virovitice, Zadra i Zagreba iskušali su se u poslovima kuhara, konobara, CNC operatera, prodavača, mesara, pekara, cvjećara i stolara.

Projekt su zajedničkim snagama razvili Austrijski ured za vanjsku trgovinu, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uz pomoć projektnih partnera Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Švicarskog veleposlanstva i Zaklade Znanje, a nastavnici su se sami vrlo rado odazvali praksi.

Uz Nasade u projekt su bila uključena poduzeća poput dm-Drogerie Markt d.o.o., Elektro Panić d.o.o., Kostwein proizvodnja strojeva d.o.o., Lesnina d.o.o., Meskal d.o.o., Namještaj MIMA d.o.o., Pana d.o.o., Pevex d.o.o., Pustara Višnjica d.o.o., Rail Cargo Logistics d.o.o., SPAR Hrvatska, Tkalčec d.o.o., Toplice Sveti Martin d.o.o. i ostalih koji su sudjelovali neprofitno.

Nastavnici koji su se sami odazvali praksi, osim uvida u načine poslovanja i novu tržišnu tehnologiju koja se koristi, dobili su priliku na vlastitom iskustvu unaprijediti načine podučavanja u školi, ali i steći kontakte s poslodavcima kod kojih će u budućnosti i njihovi učenici na praksu.