NOVOSTI

Obilazak europskih grobalja 2020. godine

srp 2, 2019 | Novosti - Objave

Europska groblja sa svojom arhitekturom, umjetničkim djelima te povijesnim značajem predstavljaju kulturnu baštinu grada. Groblja kao takva se predstavljaju novim prostorima turističkih posjeta i dijela kulturnog turizma. U cilju poticanja ove grane turizma osmišljen je projekt Put europskih grobalja (European Cemeteries Route) u 2018. godini koji je započeo kroz European Cemeteries Tour.

Prva turneja iz Hrvatske kreće od 13. do 15. svibnja 2020. godine pod organizacijom komunalnog društva Kozala koji će zajedno s partnerima projekta Nasadi d.o.o. Zadar i Gradska groblja Zagreb predstaviti novi oblik putovanja na europskoj razini.

Obilazak je zamišljen kao trodnevna turneja po Rijeci, Zagrebu i Zadru gdje se posjetitelji upoznati sa tri hrvatska grada i njihovim grobljima, sudjelovati na radionicama i kulturnim sadržajima gradova.

Planirani program:

Više o samoj turneji uskoro, a novosti možete pratiti na web stranici tvrtke Nasadi, ali i na stranicama https://park-uspomena.eu/obilazak-europskih-grobalja-2020.aspx i http://www.significantcemeteries.org/