NOVOSTI

Održana godišnja skupština ASCE-a u Bukureštu

lis 2, 2015 | Novosti - Objave

Od 24. do 26.09.2015. godine u Bukureštu je održana godišnja skuština ASCE-a “Udruge znamenitih groblja Europe” na kojoj je od ove godine uključena i tvrtka Nasadi d.o.o.

Nasadi su dakle punopravni član ove udruge od ove godine i uvršteni su u inovativni turistički proizvod, tzv. Europsku grobljansku rutu kojom se realiziraju brojni turistički posjeti. Na ovogodišnoj skupštini Direktor Društva, g-din Lenko Ugrinić je promovirao grad Zadar i kulturno-povijesnu baštinu Gradskog groblja Zadar.

Članovi ove Udruge su predstavnici 179 groblja iz 23 europske zemlje, a među kojima je groblje iz Rijeke, Varaždina, Zagreba, Karlovca, a ove godine i Zadra i Dubrovnika.

Sudionici ovogodišnje skupštine su tajnim glasovanjem ponovo izabrali gđu Lidiju Pliberšek, direktoricu groblja iz Maribora na još jedan četverogodišnji mandat.

Tema ovogodišnje skupštine je bila “Stranci na znamenitim grobljima”- “Foreigners in Significant Cemeteries”. Na tu temu prezentaciju su održala 16 predavača iz 16 zemalja.

Postati član ove udruge znači turističi promovirati naš grad i pokazati bogatstvo kulturnog i povijesnog nasljeđa groblja kao dijela Europe.

Priloženi dokument: