NOVOSTI

Otvoren četvrti “Cvijeta Zadra”

tra 19, 2018 | Novosti - Objave

Četvrta Vrtna izložba cvijeća “Cvijet Zadra” otvorena je 19. travnja na Poljani pape Ivana Pavla II. (Forumu) gdje je sve prisutne pozdravio je direktor tvrtke Nasadi d.o.o. Lenko Ugrinić te istaknuo da  izložba osim hortikulturnog značaja ima i turistički karakter. Ove godine izložba se vezala uz biciklističku utrku “Tour of Croatia” te joj posvetila centralnu instalaciju na mulu kojeg uljepšavaju tri bicikle na travnim stazama ukrašene cvijećem.

Nakon direktora, sveprisutne su pozdravili gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin  koji su uz direktora nagrađenim izlagačima uručili plakete i diplome.

Prva nagrada za kreativni izraz u oblikovanju prostora pripala je Zagrebačkom holdingu – podružnici Zrinjevac. Druga nagrada za kreativni izraz u oblikovanju prostora pripala je tvrtci Unikom d.o.o. Iz Osijeka, a treća nagrada za kreativni izraz u oblikovanju prostora pripala je tvrtci Nasadi d.o.o. Zadar.
Nagradu za najromantičniju gredicu osvojila je tvrtka Parkovi d.d. Iz Varaždina, nagrada za originalan spoj cvijeća i mora pripala je tvrtci Parkovi i nasadi d.o.o. Split, dok je Turistička zajednica Grada Zadra nagradila tvrtku Calegra hortikultura d.o.o. Zagreb. Nagradu za suvremeni izričaj cvjetne instalacije pripala je Udruzi ljubitelja Božura iz Zagreba , koji su na zelenom platou postavili prostornu skulpturu cvijeta božura, a posebnu nagradu za kreativnost cvjetne instalacije stručno ocjenjivačko povjerenstvo dodijelilo je tvrtci Nasadi za biciklističku instalaciju.

Nakon otvorenja i zvuke Gradske limene glazbe uzvanici su se uputili u obilazak gredica te prigodni domjenak koji je pripremio poznati zadarski kuhar Renato Kraljev.
U popodnevnim satima građani su mogli uživati u zanimljivim predavanjima iz područja hortikulture koja su održana u Kneževoj palači.  

Osim ranovrsnih događanja na rivi je prodajni dio, gdje su građanima dostupne brojne sezonske sadnice privatnih proizvođača cvijeća i drugih proizvoda poput ručno izrađenog nakita i meda.