NOVOSTI

Otvoren peti “Cvijet Zadra”

tra 26, 2019 | Novosti - Objave

Peta Vrtna izložba cvijeća “Cvijet Zadra” otvorena je 26. travnja na Poljani pape Ivana Pavla II. (Forumu) gdje je sve prisutne pozdravio direktor tvrtke Nasadi d.o.o. Lenko Ugrinić.

Direktor je istaknuo kako izložba cvijeća nije samo hortikulturno događanje već i predturistička manifestacija, a zahvaljujući tome riva postaje cvjetna bajka, a ovogodišnja izložba nosi naziv “Cvjetna bajka na zadarskoj rivi”. Cvjetnu bajku krasi glavna instalacija na mulu rive-bijela kočija ukrašena cvijećem i zelenilom.

Nakon direktora sveprisutne je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać koja je zajedno s direktorom nagrađenim izlagačima uručila plakete i diplome za iskazan trud u uređenju gredica.

Prva nagrada za kreativni izraz u oblikovanju prostora pripala je tvrtci Nasadi d.o.o.-Zadar. Druga nagrada za kreativni izraz u oblikovanju prostora pripala je Podružnici Zrinjavac-Zagreb, a treća nagrada za kreativni izraz u oblikovanju prostora pripala je tvrtci Parkovi i nasadi d.o.o.-Split. Nagradu za najromantičniju gredicu osvojila je tvrtka Nasadi d.o.o.-Zadar, nagrada za originalan spoj cvijeća i mora pripala je Parkovima d.d.-Varaždin, dok je Turistička zajednica Grada Zadra nagradila tvrtku Unikom d.o.o. Iz Osijeka.                                                                                                                      Nagrada za suvremeni izričaj cvjetne instalacije pripala je zadarskim Nasadima, Nagradu za cvjetni sklad boja pripala je tvrtci Calegra hortikultura iz Zagreba, dok su posebnu nagradu za kreativnost cvjetne instalacije stručno ocjenjivačko povjerenstvo dodijelilo je tvrtci Nasadi za glavnu instalaciju izložbe – cvjetnu kočiju.

Nakon svečanog otvorenja i glazbenog programa u izvedbi Nele Šarić, Zorana Jelenkovića i KUD-a Zadarski tanac, te demo nastupa 93. Zrakoplovne baze Zemunik, uzvanici i građani su se uputili u razgledavanje cvjetnih gredica i obilazak prodajnog dijela.