NOVOSTI

Ponuda sobnog bilja u cvjećarnici Mirta

sij 22, 2021 | Novosti - Objave

Svakodnevnu ponudu cvjećarnice Mirta obogatili smo raznim lončanicama sobnog bilja. Vjerni kupci prepoznali su kvalitetnu i raznoliku ponudu cvjećarnice te smo odlučili uvesti neke nove vrste lončanica.

Ovaj tjedan ističemo prekrasne orhideje raznih boja s dvije grane. Orhideje se smatraju najatraktivnijom sobnom biljkom, a to možemo potvrditi i u našoj cvjećarnici jer se one prve rasprodaju i uvijek se traži “jedna” više.

Novitet koji nudimo je biljka naziva kineski dolar (lat. pilea peperomioides), poznatija kao omiljena feng shui biljka. To je zimzelena biljka porijeklom iz južne Kine, koja prema starim vjerovanjima može donijeti financijsku sreću, zbog čega joj je jedan od naziva kineski dolar. Osim simpatičnog i pomalo neobičnog izgleda, jedna od njenih odlika je ta da je zaista jednostavna za održavanje. Potrebno joj je osigurati puno indirektne svjetlosti i zalijevanje kad je supstrat gotovo suh, a ukoliko biljka ima nedostatak vode lagano će objesiti listove i time vas upozoriti da je vrijeme za zalijevanje. Međutim listovi će objesiti i od previše vode, zato je i najbolje zalijevati tek kad se supstrat gotovo potpuno posuši. Kineski dolar je biljka koja raste sporo i naraste do 30 centimetara. Zahvalna je i zato što je ne napadaju štetočine ni bolesti, a nije otrovna za pse i mace.

Ako još niste upoznati s ovom neobičnom biljčicom, zavirite u cvjećarnicu Mirta i ugrabite svoju prvu ločanicu.

Još jedan novitet u našoj ponudi je i biljka mikado (lat. syngonanthus chrysanthus) vrsta porijeklom iz Brazila, a u Europi je patentirana kao zaštićena uzgojna sorta. To je šarmantna sobna biljka vrlo neobičnog dizajna, koja cvijeta gotovo cijele godine. Njeni listovi su uski i dlakavi i spljošte se oko središta rozete. Rozeta proizvodi veliki broj tankih i krutih stabljika cvijeća, visokih 20-35 cm. Stabljike cvijeta proizvode jednu cvjetnu glavicu sitnih cvjetova koja je u početku okrugla i žuta, a zatim postaje bijela kada svi mali cvjetovi procvjetaju. Mikado najbolje uspijeva u polusjeni i temperaturi između 18 i 22° C, a prestaje rasti ispod 15° C.

Uz navedene lončanice, možete pronaći i ciklame raznih boja, dracene, spatifilium i brojne druge, ali svakako vas pozivamo da zavirite u ponudu naše cvjećarnice i obogatite kutak svog doma ili razveselite najmilije biljkom kao najljepšim poklonom.