NOVOSTI

Proljetno uređenje zelenih površina

svi 22, 2020 | Novosti - Objave

Posljednjih mjesec dana djelatnici tvrtke Nasadi mnogim zelenim površinama su podarili novi izgled i uljepšali cvjetne gredice. Usprkos trenutnoj epidemiološkoj situaciji radovi Nasada nisu stali, već se svakodnevno odvijalo čišćenje zelenih površina, košnja i sadnja. Velika pozornost posvetila se uklanjanju suhih grana i stabala te podizanju grana u pojedinim parkovima i perivojima, te čišćenje bedema i perivoja.

Postojeće gredice zamijenjene su novim sezonskim sadnicama poput vodenica, tagetesa, ruža, dalija, pelargonija i begonija. Novim izgledom mogu se pohvaliti mnoge gredice, a istaknuti možemo gredice u Perivoju Vladimira Nazora, Perivoju Jarula, kod Spomenika mornaru, uvali Jazine, Ulici Ante Starčevića, kod Sv. Frane i Perivoju Gospe od zdravlja.

Osim cvjetnih gredica, odvijala se i sadnja novih površina poput kupališta Jadran koje je uređeno novim stablima tamarisa, pinija i grmovima oleandra, te Obala kneza Domagoja koja je bogatija za nove sadnice tamarisa, pitospore, fotinije, oleandre, ali i sadnice maslina.