NOVOSTI

Rasadnik Cerodol ugostio mališane dječjeg vrtića Pinokio

tra 18, 2013 | Novosti - Objave

Danas je u rasadniku Cerodol uistinu bilo sunčano i veselo. Mališane dječjeg vrtića Pinokio i njihove tete ugostili su djelatnici Nasada održavši zanimljiva predavanja o nastanku odnosno kako djeca kažu rođenju bilja. U kratkim proizvodnim osvrtima prikazan je cjelokupan proces proizvodnje bilja.

Da su predavanja djeci bila zanimljiva uvidjelo se kroz niz postavljenih pitanja koja su djeca neprestano postavljala, a ponajviše su sa zainteresiranošću promatrala proces navodnjavanja bilja. Zanimljive prskalice svakako su osvojile najviše bodova u odnosu na ostale segmente, djeca su imala priliku osjetiti kako lagano puštaju vlagu pri čemu su i sami zaplesali u ritmu sitnih vodenih kapljica.

Ipak najviše od svega, kako su i sami napomenuli, svidjelo im se dječje igralište na rasadniku Cerodol, namijenjeno upravo za najmlađe uzraste na kojem su zasluženo provodili vrijeme nakon marljivo odslušanih predavanja.

Budući se bliži Dan planeta Zemlje, suradnja Nasada i dječjeg vrtića Pinokio nastavlja se uz donaciju i sadnju biljki. Djeca su posjetom našem rasadniku imala priliku i odabrati razne primjerke sezonskog, šarenog cvijeća koje će im donirati Nasadi. Odabrano cvijeće djeca će uz pomoć djelatnika Nasada posaditi u vrtu svojeg vrtića i to na Dan planeta Zemlje koji se obilježava u ponedjeljak 22. travnja 2013. godine, a što je također dio edukativne radionice između Nasada i šestogodišnjih mališana navedenog vrtića.