NOVOSTI

Sadnja stabala povodom Dana planeta Zemlje

tra 19, 2021 | Novosti - Objave

Dan planeta Zemlje tradicionalno se obilježava događanjima i aktivnostima vezanim uz sadnju i zaštitu okoliša kako bi se skrenula pozornost na važnost zelenila i prirode koja nas okružuje.

Povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja tvrtka Nasadi d.o.o., uz redovnu sadnju i održavanje zelenih površina, odlučila je dodatno pojačati sadnju stabala na različitim lokacijama.

Dodatna sadnja na Poluotoku će odvijati u perivojima, pa će tako Perivoj Vladimira Nazora biti bogatiji za judino drvo (Cercis siliquastrum) i 2 ukrasne jabuke (Malus Tschonoski i Malus Golden Hornet), a Perivoj Jarula za ukrasnu trešnju (Prunus serrulata Kanzan) i ukrasnu jabuku (Malus Tschonoski). Trg Petra Zoranića krasit će 2 bagrema (Robinia pseudoacacia), a u Ulici Bartula Kašića posadit će se 3 roza bagrema (Robinia x margareta Casque Rouge).

U Ulici Eugena Kvaternika posadit će se 4 ukrasne jabuke (Malus tschonoski), kod autobusnog kolodvora šinus (Schinus molle), na Punti Bajlo dvije pinije (Pinus pinea), dok će se u Uvali Bregdetti nadopuniti drvored sa 6 ginka (Ginkgo biloba), zamijeniti suhi tamarisi (Tamarix gallica) sa 6 novih, a posadit će se i judino drvo (Cercis siliquastrum).

Također oplemenit će se i dvorišta između stambenih zgrada na Meladi sa 4 fafarikule (Celtis australis), likvidambrom (Liquidambar stiraciflua) i očenašicom (Melia azedarach), na Bilom brigu posadit će se 2 judina drva (Cercis siliquastrum), a na Stanovima fafarikula (Celtis australis).

Perivoj hrvatskih redarstvenika krasit će novo stablo magnolije (Magnolia Butterflies), Ulicu Stjepana Radića judino drvo (Cercis siliquastrum), a zelena površina u Uvali Maestral bit će bogatija za 2 crvenolisne šljive (Prunus pisardi atropurpurea) i ukrasnu jabuku (Malus robusta Red Sentinel). Nova sadnica pinije (Pinus pinea) posadit će se na Uskoku, a područje kod zgrada Solidarsnosti ukrašavat će 2 lipe (Tilia argentea).