NOVOSTI

Suradnja Nasada u svrhu zapošljavanja za korist i dobrobit društvene zajednice

ožu 13, 2013 | Novosti - Objave

Tvrtka Nasadi d.o.o. prva je od komunalnih tvrtki u vlasništvu Grada Zadra započela suradnju sa Probacijskim uredom u Zadru, Sektor za probaciju, Uprava za kazneno pravo i probaciju u Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske i to na način da zapošljava djelatnike za izvršavanje rada za opće dobro.

Zapošljavanjem glede izvršavanja rada za opće dobro omogućavamo da se osobe uključene u probaciju ne isključe iz društva već da se razvije svijest o štetnosti određenih ponašanja i odgovornosti za štetne posljedice izazvane počinjenim kaznenim djelom, a sve uz pomoć i nadzor društvene zajednice i njihovim dobrovoljnim radom.

Osobe uključene u probaciju, rad za opće dobro izvršavaju na pomoćnim poslovima unutar osnovne djelatnosti tvrtke Nasadi.

Isto tako u 2012. godini tvrtka Nasadi je započela suradnju sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a glede stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Osobama na stručnom osposobljavanju osiguravamo da svoja teoretska znanja primjene u praktična na realnim i stvarnim stanjima u poslovanju.

Još od 2010. godine također kao prva od komunalnih tvrtki u vlasništvu Grada Zadra, tvrtka Nasadi uspješno surađuje sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje na način da zapošljava nezaposlene osobe u javnom radu sa tematikom uređenja zelenih površina grada Zadra. Osobe zaposlene po programu javnih radova rade na pomoćnim poslovima osnovne djelatnosti tvrtke.

Korist i dobrobit društvene zajednice jedan su od pokretača politike poslovanja Nasada te se suradnje iste ili slične gore navedenim planiraju provoditi i u budućnosti.