NOVOSTI

Uređenje zelenih površina i sadnja stabala

pro 11, 2018 | Novosti - Objave

Djelatnici tvrtke Nasadi kroz cijelu godinu intezivno rade na održavanju zelenih površina, no jesensko razdoblje je pravo vrijeme za pojačano uređenje mnogih površina kada djelatnici tvrtke Nasadi uređuju cvjetne gredice novim sadnicama koje će krasiti zimske mjesece, orezuju posađene drvorede te vrše čišćenje, košnju i pripremne radove za sadnju novih stabala na različitim lokacijama.

Diljem grada posađeni su novi drvoredi, a najznačajnije uređenje odvijalo se na Bulevaru gdje se uredio središnji zeleni pojas koji je devastiran nakon rekonstrukcije ceste, a posadilo se i oko 350 stabala. Tako su duž ulice Ante Starčevića zasađeni drvoredi crnika, lipe, čempresa, ginka i lovora, preko trideset kostela, stabla lagestremije i murve.       

U Zrinko-Frankopanskoj ulici zasađen je novi drvored od šesnaest murvi. Na Bilom brigu su uređene zelene površine, posađeni grmovi i trajnice, posađena stabla, nadopunjeni drvoredi. Kod športskog centra Višnjik podignut je novi drvored sa devetnaest kostela, a kod nove tržnice na Meladi posađeni su grmovi i stabla kostele i judića.                       

Poluotok je bogatiji za 200 oleandara na Liburnskoj obali, crnikama na Muraju, a Riva i Perivoj Jarula uređeni su sa stablašicama pitospora, javora i judića. Nova stabla i drvoredi kostela posađeni su i u parku Sfinga, uvali Maestral, uvali Dražanica, a u Perivoju Vrulja pinije i bagremi. U uvali Bregdetti posađeno 31 stablo tamarisa i uređena je zelena površina u Gaženičkoj cesti gdje su posađene masline i pinije. 

Uređenje i obnova navedenih lokacija je jedan mali dio koji su marljivi djelatnici tvrtke uredili. Diljem grada svakodnevno se uređuju postojeće i podižu nove zelene površine koje su samo jedan korak prema ljepšem izgledu grada.