NOVOSTI

Vrtna izložba cvijeća “Cvijet Zadra”

velj 16, 2015 | Novosti - Objave

Vrtna izložba cvijeća „Cvijet Zadra“ / “Flower of Zadar” – Garden Flower Show
Obala kralja Petra Krešimira IV.
Zadar, 16. do 19. travnja 2015.
Organizator: Nasadi d.o.o.


Potaknuti dugom tradicijom vrtlarstva i njegovanja zelenih površina u gradu Zadru, te ohrabrena uspjesima u njezi zelenih površina, ostvarivši brojna priznanja na međunarodnim sajmovima cvijeća, tvrtka Nasadi d.o.o. odlučila je u Zadru pokrenuti prvu Vrtnu izložbu cvijeća „Cvijet Zadra“ koja će se održati od 16.04. do 19.04.2015. godine.

Budući da je ovo prva manifestacija cvjetnog karaktera u Zadru, za mjesto izlaganja odabrana je Obala kralja Petra Krešimira IV., poznatija kao zadarska riva.

Vrtna izložba će se održati duž cijele rive, od Pozdrava suncu do Sveučilišta, gdje će se prevenstveno uređivati 22 gredice ovalnog oblika, koje će se dodijeliti pojedinim izlagačima.

Jedini uvjet prilikom hortikulturnog uređenja izložbenog prostora je sadnja sezonskog cvijeća, niskih trajnica i manjih grmova, bez upotrebe materijala poput kamena, betona, šljunka i sl.

Osim izložbenog dijela predviđen je i prodajni dio koji će se nalaziti na šljunčanom dijelu rive, gdje će biti postavljeni štandovi za prodaju svih vrsta sadnica, sjemena te vrtne opreme u hortikulturi.

Za vrijeme trajanja izložbe održavati će se i stručna predavanja na Sveučilištu u Zadru koja će biti otvorena za sve zainteresirane, a na samoj rivi biti će organiziran glazbeno-zabavni program, uz brojne dječje radionice, prezentacije izrade cvjetnih aranžmana i uređenja te ostale radionice. Sajam će biti medijski popraćen na svim portalima, radio postajama, lokalnim i regionalnim novinama kao i televizijskim postajama.

Smatramo da je projekt organizacije prve izložbe cvijeća od velike važnosti, kako u turističkom promicanju grada tako i za nas kao tvrtku, te očekujemo iznimnu posjećenost.

Zato pozivamo sve još neprijavljene izlagače da svojim sudjelovanjem uveličaju ovaj događaj.